Reklama
 
Blog | Jana Slaninová

Máte už svůj letecký průkaz, milé kolegyně?

Drahně let  tomu, co vydán  mi byl unikátní na míru stvořený průkaz k užití leteckého prostředku z březového proutí…

.

Každoročně přistane na mém okenním parapetu pozvánka psaná kočičím drápem na vyčiněné kůži z netopýre (momentálně nejkvalitnější druh pergamenu).

A já… se slzou v oku  vzpomínám na minulá tisíciletí, kdy jsem činila totéž co opět letos o Filipojakubské noci.

Vsednu na svůj (v současnosti motorizovaný) letový prostředek – ergo koště a vyrazím smykem povětřím za svými kolegyněmi a sestrami ve zbrani. Hrby a bradavice nečekejte, páč  už se v dnešní osvícené době není potřeba maskovat. Ale kočky, kočky máme skoro všechny.

Zítra mě čeká ranvej osvětlená hořícími vatrami ze skutečného dřeva a tím pádem velmi dobrodružné přistávací manévre, které jsou dneska tak moc v módě u mocných.

Musíte přistávat s ohledem na turbo dieselový  motor koštěte a vlající pláště jsou také pastí na ty sestry,  které neumí vybrat ostrou otočku kolem jisker. Nejedna z nás již v minulosti zahořela… Jak tradicionalistické, když jednou vzplanete.

Takže dámy, kolegyně, sestry – sedlejte své oře s rozmyslem, létejte ostře, ale chytře a pokud překypujete  energií, rozhodně se nehaste  vodou, bo to nabité bytostě většinou úplně oddělá.

Moje rada závěrem zní: „Buďte své, buďte úchvatné a famózní, jen nebuďte ze sebe samých špatné a nervózní. Však slovo čarodějnice v současnosti skoro hrdě zní!“ 👍🧙

.

Zasloužené Zweigeltrebe rosé

Reklama