Reklama
 
Blog | Jana Slaninová

Úklid záchodu je neodolatelně přitažlivá činnost

Možná jste si toho už také všimli, že úklid domácí toalety je občas velmi, ale opravdu velmi atraktivní až nebezpečně přitažlivou záležitostí a důvodem k častému toaletnímu vysedávání.

.

Vybavíte se příslušnými ochrannými a desinfekčními prostředky a vyrážíte na zteč proti všem možným zákeřným záležitostem, které na toaletě i přes všechnu snahu jejích domácích návštěvníků číhají. Mikroskopické kapičky moči nevyjímaje – to jak muž v stoje vykonává malou potřebu nemusím dlouze popisovat.

Též z toho důvodu nemáme na zemi před toaletní mísou hřejivý chlupatý kobereček, poněvadž mám bohužel bujnou představivost, co by tam asi tak mohlo byť po dvou dnech růst za „blijábr“ = něžný to výraz pro start výrazné nevolnosti s následným vyvržením zkonzumované potravy. Což je jen tak mimochodem také pěkný hnus.

Ale k věci samotné – k atraktivitě úklidu toalety. Jakmile začnete a nevyženete všechny členy domácnosti mimo příbytek, buďte si zatraceně jistí, že bude o vaši nezbytně nutnou činnost značný zájem.

V současnosti tomu tak u mě doma není, protože naše dvě čtyřnohé kočky jakýkoli úklid nenávidí a jdou se uraženě zdekovat na „bidýlko“ pod stropem do doby, než skončím. Muž mi na záchod v době úklidu nechodí, protože může využít kterékoli toaletní zařízení v budově gymnázia, kde školničí a kde spolu bydlíme.

.

Moje vzpomínka se váže na doby, kdy jsem ještě měla malé děcko a manžela, který nemohl jít do školy na záchod, protože nebyl školníkem a bydleli jsme v panelákovém 1+1. Pokud jsem neměla to štěstí, že by bylo venku hezky, zůstávali přítomni dva zájemci o celkem pravidelnou návštěvu WC.

Kbelík s horkou vodou, Savo, rukavice s „vůní“ pryže, vlasy svázané tak, aby nepadaly do čela. Sotva jsem začala, ozvalo se moje hadí mládě „Mamíííí, mě se chce kakat.“ Tak jo. Přerušit úklid, počkat.  Spásné „Už jsem.“ značilo, že po výkonu exkrementačním musím nechat větrat ještě půl hodiny, abych nebyla sražena do dosud nevyčištěné záchodové mísy „čerstvým“ ozónem.

Když už nehrozilo omdlívání, jala jsem se nasadit gumové ochranné prostředky na ruce a… „Jé, tys to ještě nedouklízela, že jo? Tak já si dojdu taky.“ Ups! Rukavice z rukou a raději se uklidit na balkón sesbírat prádlo. Další vlna naturálních „vůní“, tentokrát ještě vytuněná nějakým sprejem proti smradům. Děsný koktejl.

Od té doby vím, jak mocnou magií je úklid prostého WC v bytě plném kadimůr 🙂

Mno.

A pak že nejsem čarodějnice.

 

Reklama