Reklama
 
Blog | Jana Slaninová

Navrhuji zrušit stávající ministerstva a nahradit je zbrusu novými

Návrhy jsou to ryze praktické, zato nic neřešící, takže vlk se nažere a koza zůstane celá. Jeden pozitivní dopad by to však mělo. Názvy by plně vystihovaly funkce, které dosud jednotlivá ministerstva vykonávají.

.

MF (rozuměj Ministerstvo financí) by nemělo být nazýváno jinak, než ML – Ministerstvo loupežnictví. Do čela bych postavila Lotranda (neplést si s Jiri Strach@Lotzasrando)  staršího a jeho partu. Oni totiž loupili nepokrytě ve svůj prospěch, tedy transparentně a bez potřeby dávat najevo, že „nevybírají“ pro sebe. Čisté duše.

Ministerstvo zdravotnictví by se mělo bezpochyby stát MF. To značí Ministerstvo farmacie, jelikož se ničím jiným v posledním čase jeho pracovníci nezaobírají než podporou chudých farmaceutů. To je bohulibá činnost. Taková čistě filantropická. Takže možná bude dobrý i název Ministerstvo filantropie. A do vedení by si mohl sednout třeba kouzelník Pokustón, protože Bob a Bobek se u něj mají skvěle.

MŠMT by slušelo více, kdyby přijalo název MTŠ – Ministerstvo teorie školství (o mládež a tělovýchovu tu již nejde ani v poslední řadě). Však praxe již není k ničemu, vše se dá vyřešit online! Zejména v Horní Dolní bez signálu a se třemi potomky na distančce a s jedním počítačem je to skvělá volba! Jako ministra teorie bych dosadila Jaroslava Haška, který by dokázal i z takové nic moc slátané školní látky utkat kašmírovou šálu ze slov.

A copak to tam máme dál? Ještě takové MV. To ani nemusí příliš měnit zkratku, bude stačit MVV – Ministerstvo vyčkávání a výstrah. Ještě že dostaneme nejprve důtku, pak až důtku s výstrahou, jinak už nevím. Ministr „Nebyl čas, zkoumat, kdo je kdo. Rozkaz zněl jasně. Muž s koženou brašnou nesmí projít.“ by se ujal dojista bravurně svého postu, protože ten rozhodně nebyl váhavý.

Uff… nějak jsem se těmi vysokými funkcemi vyčerpala, tak si půjdu nalít dvojku červeného, které je na krvinky, pak pochroupám trochu spánkové apnoe a ráno vstanu s věží a budu doufat, že se vejdu do dveří.

S pozdravem Praštěným osobám zdar!

V ouctě P.T. kus slaniny se sklony k telecímu chování 😂

.

 

Reklama