Reklama
 
Blog | Jana Slaninová

Domácí recepis proti bolesti hlavy

Jak pomoci sám sobě.

Jsou dny, kdy vás bolí hlava. Přes den se na lidi vrhají informace jako hladové lišky na králíčky. A v důsledku se hlava brání bolestí a nebo pnutím. A co ji prostě vypnout? Alespoň na chvíli.

*

Málo kdo ví, jak úžasný nástroj jsou jeho vlastní ruce. A že si může do jisté míry ulevit sám.

Co všichni dělají, když je bolí hlava a nebo jsou smutní?

Většinou podvědomě berou svoji hlavu do dlaní. A v tom je ten prazákladní trik.

Přiložit dlaně na čelo či spánky přeci zvládne úplně každý.

Takže si sedněte, opřete si záda o pevnou plochu, zakloňte lehce hlavu a uchopte svoje čelo do dlaní. Pokud nosíte brýle, před následujícími kroky je odložte. Zavřete oči a volně dýchejte. Po chvilce přesuňte „patky“ dlaní z čela na zavřené oči. Tlak vyvíjí pouze váha vašich vlastních rukou. Ponechte ruce v této pozici dokud je vám to příjemné.

Tahem rukou se z očí přesuňte na spánky, mírným tlakem přejeďte rukama přes uši na zátylek, za kterým spojíte prsty, lokty u hlavy. Chvilku tak zůstaňte. Poté pomalu uvolněte lokty, ruce spojené stále za hlavou. Uvolněte šíji a nechte hlavu pozvolna klesnout pod tíhou vlastních paží.

Ruce za hlavou povolte a nechte je pomalu klesnout hladivým pohybem po krku a hrudníku.

Narovnejte se.

Oči stále zavřené.

Po paměti vložte ukazováček a prostředník pravé i levé ruky doprostřed čela těsně nad kořen nosu. Posouvejte je po linii obočí až k uším. S mírným přítlakem přejeďte pomocí prstů uši až za ně. Nechte ukazováček a prostředník na hlavových kostech za ušima a zhruba pětkrát přejeďte až k čelistem. Skončíme přejetím prstů po přední části krku až k hrudní kosti.

Chvilku se vydýcháme.

Potom pravou ruku založíme za krk a jako kdybychom zezadu na levé straně chtěli uchopit kočku za kůži. Stiskneme a trošku táhneme až se kůže na krku vysmekne z naší ruky. Opakujeme asi pětkrát. Totéž levou rukou na pravé straně krku.

Uvolníme ruce i ramena.

Celou automasáž zakončíme tlakovým promasírováním ušních boltců.

Nejen proto, že skrze akupresurní body na uších jsou schopné působit na celou řadu tělesných funkcí, ale ono je to navíc opravdu příjemné 🙂

*

P.S.: užijte návod (nejen) ku svému zdraví, pohodě a radosti

*

Reklama

Zkusili jste?

Pomohlo?

Jak jste se cítili?

Dejte vědět 🙂

*