Reklama
 
Blog | Jana Slaninová

Česká Čaputová (Nerudová) na obzoru?

Když neuděláme změnu my, tak kdo?

Občas i slepá slepice (já) najde zrno

*

Dnes otevírám svůj oblíbený server, který soustřeďuje výpisy nových článků na rozličných stránkách a hle – nadpis „Musíme motivovat lidi, aby pracovali co nejdéle“ klik a cvak, skáču okem na článek.

Rektorka brněnské Mendelovy univerzity Danuše Nerudová se věnuje celospolečensky diskutovanému tématu státních penzí a penzijní reformy. Logicky zajímá penze budoucí i stávající důchodce. To značí všechny občany před důchodem i v důchodu. A to skýtá hodně širokou základnu budoucího voličstva na post prezidenta.

Když zvolili na Slovensku Zuzanu Čaputovou, zvedla se vlna (snad jen lehké) závisti, že Slováci mají co my ne. Ale je dobře možné, že různé rozhovory s nejmladší rektorkou v ČR neuniknou více osobám. Je i pravděpodobné, že na jejím PR již v tuto chvíli pracuje někde v pozadí schopný marketingový tým.

A v době budoucích kampaní kandidátů na prezidenta naší republiky, vystřelí raketově vzhůru tuto vzdělanou, moderní a velmi pohlednou ženu. Nebudeme si nic nalhávat – vizuál je prostě také velmi důležitý, protože dobře prodává i lidem neznalým skutečných osobnostních rysů kandidáta.

Shrňme si to 

  • Má vzdělání
  • Je kariérně úspěšná
  • Je aktivní na sociálních sítích (např. Twitter)
  • Oslovuje vysokoškolské studenty prostřednictvím své práce
  • Oslovuje předdůchodce i důchodce
  • Je prototypem úspěšné, chytré a krásné ženy
  • ..a nestihla být aktivní v KSČ, protože je mladá holka

Co dodat na závěr?

Politika je pro mě většinou jen hrané divadlo na to, jaký by mohl život být, kdyby sliby politiků nebyly jen chyby, tedy z ní nešílím. Ovšem ve světě, kde politika stále vše ovládá, je potřeba si nějaký směr přeci jen zvolit.

Někoho výrazného a s jasným názorem.

Nezkaženého politikou.

Takového vhodného kandidáta jsem dnes objevila v Danuši Nerudové.

Pokud mě má intuice nezklame, možná budu opět některými nazvána čarodějnicí a častována dotazy typu „Jak jsi to věděla?!“

Nevím. Nic nevím, jen tuším, že zanedlouho může na sociálních sítích začít růst nové hnutí  #danusenerudovaforpresident.

Co vy na to?

*

 

Reklama